יום ראשון, 8 בפברואר 2015

רשימת סדרות בעלות דגש נשי/מגדרי - חלק ב'


בפוסט הזה אמשיך את רשימת הסדרות שהתחלתי בפוסט הקודם, רשימה של סדרות בהן יש נוכחות נשית משמעותית, נשים חזקות, זווית נשית מעניינת או זווית מעניינת על מגדר באופן כללי.
כאמור, ברשימה יהיו רק סדרות בהן סיימתי לצפות, ואני מודעת לכך שישנן עוד המון סדרות שיכלו להכנס לרשימה, אך עדין לא צפיתי בהן (ומוזמנים ומוזמנות לכתוב לי את שמותיהן בתגובות לצפיה עתידית!).
בנוסף לכך, כפי שציינתי בפוסט הקודם ובו חלק א' של הרשימה, הופעתן של סדרות ברשימה לאו דווקא משקפת את איכות הסדרה, ובסופו של דבר מדובר בעניין של טעם. גם כאן אציין בכוכב ★ סדרות שאני יותר אהבתי.

בפוסט הקודם שכחתי לציין משהו שדווקא רלוונטי: בחלק מהסדרות שהכנסתי לרשימה יש מה שנקרא "פאנסרביס", ובפירוש הרווח של המושג מדובר על אלמנטים שמוכנסים כדי "להדליק" את הצופה (צופה גבר הטרוסקסואל, בדרך כלל), ובכך מבטאות את המבט הגברי. בדרך כלל כשנתקלים בזה המחשבה הראשונית היא "אוי ואבוי, איך יכול להיות שזה פמיניסטי?!", וברוב המקרים אני בהחלט מסכימה, וסדרות כאלה אכן לא הכנסתי לרשימה, אבל לפעמים לדעתי כן יש ערך מוסף, או ביקורת כלשהי, ולכן סדרות אלו כן יופיעו ברשימה.
אתן יכולות לחלוק עלי בכיף.

החלק השני:

Jormungand - במרכזה של הסדרה ניצבת קוקו, סוחרת נשק, וחבורת שכירי החרב הנאמנים שלה. אמנם רוב שכירי החרב של קוקו הם גברים, וכך גם רוב הדמויות בסדרה, אבל קוקו עצמה היא אישה מאוד חזקה והיא המוח מאחורי הכל. בנוסף אליה ישנן נשים מעניינות נוספות. לקוקו יש שאיפות גדולות מאוד, אבל ספוילרים...

Joshiraku - ג'ושיראקו היא סדרת קומדיה שמתרכזת בחמש נשים קומיקאיות שעוסקות באומנות במה יפנית בשם ראקוגו. אנחנו בקושי רואים חלקים מהמופעים שלהן, ויותר רואים אותן בסקיטים קומיים "מאחורי הקלעים". בעיקר בדיחות לא עמוקות במיוחד, אבל רוב נשי מובהק ביותר. מי אמר שאין נשים מצחיקות?

Juuni Kokuki - שתים עשרה הממלכות היא סדרה ששודרה גם אצלנו בארץ. היא עוקבת אחרי יוקו, שמגיעה לעולם שונה ומוזר, ומנסה לשרוד בו. מלבד העניין של לראות איך יוקו מסתדרת בעולם הזה כשהיא (בערך) לבדה, וכל פיתוח הדמות המרשים וחישול האופי המאסיבי שהיא עוברת, אנחנו זוכים לראות אותה עולה לגדולות.

K-On! - קיי-און היא סדרת קומדיה מז'אנר ה"בנות חמודות עושות דברים חמודים", אבל הפוקוס שלה הוא על מספר בנות שמקימות את מועדון המוזיקה 'קיי-און', ובעצם מקימות להקה, עם גיטרות, בס, קלידים, תופים וכל הג'אז הזה. על הדרך הן שותות הרבה תה ואוכלות הרבה עוגה, ועוד כל מיני דברים שחברות עושות.

12 הממלכות

Kaichou wa Maid-sama! - קומדיה רומנטית שמתמקדת במיסאקי, יושבת ראש מועצת התלמידים בבית ספר לבנים (לשעבר) שזה עתה פתח את שעריו לבנות, אשר בעקבות מצב משפחתי קשה נאלצת לעבוד כמלצרית במייד-קפה, ובאוסוי, מחזר קצת אגרסיבי שלה. מיסאקי בחורה חזקה ועקשנית, אך בשל העובדה שאסור לתלמידים לעבוד, במיוחד לא ליו"ר מועצת התלמידים, היא צריכה לג'גלן בין שני התפקידים שלה, כשאחד מהם צריך להשמר בסוד. כתבתי עליה בעבר.

Kamichu! - עבר המון המון זמן מאז שצפיתי בסדרה, כך שאני לא זוכרת ממנה הרבה... קאמיצ'ו היא סדרה שעוקבת אחרי תלמידה שביום בהיר אחד מגלה שהיא הפכה לאלה. במהלך הסדרה היא צריכה לבצע כל מיני משימות שמוטלות על אלים ולעשות דברים אל-ים אחרים, ונעזרת בחברות שלה.

Kanamemo - סדרת קומדיה שעוסקת במספר בחורות שעובדות בהוצאה לאור וחלוקה של עיתון. יש פחות דגש על העיתון ויותר דגש על קטעים מצחיקים בין הדמויות, חלקם לסביים לגמרי.

Katanagatari - הגיבורים של הסדרה הם שיצ'יקה, אומן לחימה (תיאור שקצת חוטא לאמת, אבל ספוילרים), וטוגאמה, שנמצאת במסע לאסוף את 12 החרבות האגדיות שבלה בלה בלה. טוגאמה היא המוח של הצמד, באופן טבעי מי שמחליטה לאן מועדות פניהם בעקבות המטרה שלה. בנוסף אליה ישנן נשים חזקות ומרשימות נוספות בהן הם פוגשים במהלך המסע, ובאופן כללי שלל דמויות מדהימות.

Kazemakase Tsukikage Ran - סדרה יחסית ישנה ומאוד לא מוכרת, גם בה צפיתי מאוד מזמן, שמתמקדת בסמוראית (רונין) אשה בשם ראן, ובשותפה שלה למסע, אומנית לחימה בשם מיאו. עיקר מה שזכור לי מהסדרה הוא שראן בסך הכל רוצה לשתות סאקה, ועל הדרך נקלעת לכל מיני קטטות.

Kill La Kill - קיל לה קיל היא סדרה שנויה במחלוקת מבחינה פמיניסטית. מצד אחד נדמה שהיא גדושה בשובניזם מהבחינה שהדמות הראשית והאויבת הגדולה שלה לבושות במשהו שבקושי ניתן לקרוא לו לבוש, הן חשופות כמעט לגמרי וה"מצלמה" מתמקדת בחזה שלהן, במפשעה שלהן, בישבן שלהן וכו'. מצד שני היא כנראה מאוד פמיניסטית מהבחינה שקודם כל יש לנו גיבורה חזקה, אויבת חזקה, ו-big bad שהיא אפילו עוד יותר חזקה, כולן נשים. שנית, העלילה מתמקדת בסיפורן של הנשים הללו, וכלל לא בשל גברים. ובנוסף, עושה רושם שהלבוש של הדמויות ו"זוויות המצלמה" הן בעצם סוג של ביקורת, בצורה מסוימת, על המבט הגברי הזה, וישנם מסרים של "אין לך במה להתבייש" וכדומה. אה, וגם לבגדים עצמם יש חשיבות עצומה (וזה ממש אנדרסטייטמנט).

Kiniro Mosaic - סדרת קומדיה מז'אנר ה"בנות חמודות עושות דברים חמודים" חמודה ביותר! חמש תלמידות, ששתים מהן היגרו ליפן מאנגליה, ואחת מהן היא יפנית שאוהבת את התרבות האנגלית קצת יותר מדי... קטעים חמודים ומצחיקים בין חברות, בגדול.

Kino no Tabi - גם המסע של קינו היא סדרה ששודרה בארץ. הסיפור עוקב אחרי קינו, בחורה צעירה (שבהתחלה הצופים מניחים אוטומטית שקינו היא בחור) שיוצאת לבדה למסע על האופנוע שלה, הרמס, ובכל פרק מגיעה לארץ אחרת וצופה מהצד בתרבות של אותו מקום. קינו נתקלת בכל מיני סיטואציות משונות, רובן מאוד מעוררות מחשבה, ומתגברת עליהן בעצמה.

קאטאנגטרי

Kokoro Connect - סדרה על חמישה תיכוניסטים, שלוש בנות ושני בנים, שאיזה חייזר או משהו לא מוגדר מחליט לשבש להם את החיים בשביל השעשוע הפרטי של עצמו. בין היתר החלפת גוף, קריאת מחשבות, פעולה ללא עכבות ועוד. חוץ מזה שהקאסט חצוי די שווה בשווה בין נשים לגברים, הדמויות בנויות טוב והן אמינות, ופיתוח הדמות מעניין. פה ושם יש גם הבזקים של מיניות בריאה של תיכוניסטים...

Koufuku Graffiti - הדמות הראשית, ריו, היא תלמידת חטיבה שגרה בגפה ומבשלת לעצמה את כל הארוחות. היא עצובה שהן חסרות טעם, עד שיום אחד קרובת משפחה שלה שנעזרת בה וישנה אצלה פעם בשבוע, טועמת את האוכל שלה ונדהמת מהטעם והאיכות, ומאז לא יכולה לוותר על הבישול של ריו. בהמשך מצטרפות עוד חברות שמבשלות ואוכלות יחד. סדרה שהיא לגמרי פורנו-אוכל, מומלצת לאהובי המזון, ולא כדאי לצפות בה על בטן ריקה.

Kuragehime - חמש נשים חנוניות שגרות ביחד בבניין אחד, כל אחת חנונית למשהו אחר, למשל רכבות, תקופת שלוש הממלכות בסין, ו... מדוזות. אל הסיפור נכנס גם בחור שאוהב להתחפש בבגדי נשים, ומתפתח סוג של סיפור אהבה בינו לבין הדמות הראשית חובבת המדוזות. הדגש בסדרה הוא על כך שצוקימי מרגישה חנונית מגעילה שאף אחד לא ירצה, ועל קורנוסקה שנתקל בבעיות בבית עקב התחביב שלו.

Little Witch Academia - כמו שהשם רומז, מדובר באקדמיה למכשפות, והסיפור עוקב אחרי אקו שמגיעה לאקדמיה בעקבות החלום שלה, אחרי שראתה מכשפה אחת מגניבה במיוחד שמעוררת בה השראה. קאסט שלם שכולו בנות ונשים. לצערי מדובר רק בפרק אחד ומבריק במיוחד, אבל בעתיד הולך לצאת פרק נוסף.

Love Lab - מספר בנות בבית ספר תיכון מנסות "לחקור" איך להשיג חבר ואיך להיות אטרקטיבית עבור בנים, במסווה של מועצת תלמידים מתפקדת ותקינה. יושבת ראש מועצת התלמידים שהיא בחורה עדינה ונשית, מתחברת עם הטומבוי של השכבה, ומבקשת ממנה עצות בנוגע לאהבה, מאחר שזו שאמרה שיש לה המון ניסיון. בסופו של דבר הן כולן קלולסיות לחלוטין ומתפתחת מין קומדיה של טעויות.

LuckyStar - קומדיה נוספת מז'אנר "בנות חמודות עושות דברים חמודים", שמתמקדת בחבורה של ארבע בנות וחיי היום יום שלהן. בין הבדיחות והסקיטים הרגילים יש גם בדיחות שקורצות לקהל החנונים של האנימה ומשחקי המחשב.

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha - עברו כמה שנים מאז שציפיתי בסדרה כך שגם הפעם אני לא הכי זוכרת את העלילה עצמה, אבל בגדול, כמו כל סדרת מאהו שוג'ו, נאנוהא מקבלת כוחות קסומים מאיזה סמור (שהוא בעצם ילד) בו היא נתקלת, ונשלחת למשימה כזו או אחרת. בדרך היא פוגשת את פייט, האויבת-חברה שלה.

Mahou Shoujo Madoka★Magica - גם מאדוקה מאגיקה היא סדרת מאהו שוג'ו, רק שהפעם היא נותנת טוויסט אפל על הז'אנר. מאדוקה היא ילדה רגילה לחלוטין, עד שיום אחד היא נתקלת ביצור חמוד שילדה אחרת מנסה כל הזמן לחסל. היצור החמוד רוצה להפוך את מאדוקה לילדה קסומה כדי להילחם במכשפות, אבל אותה ילדה אחרת כל הזמן עוצרת בעדו. מי טוב? מי רע? מגלים בהמשך. הרוב הכמעט מוחלט של הדמויות הן נשים, כולן דמויות נהדרות ועגולות, ואני מתה על אמא של מאדוקה במיוחד. 

Maoyuu Maou Yuusha - הרקע הכללי של הסדרה הוא מלחמה של בני אדם בשדים, כשיש לנו את "גיבור" שהוא הגיבור שמייצג את בני האדם ונשלח להביס את "מלך השדים", שהיא בעצם "מלכת השדים". מפה לשם מתברר ש'מלכת השדים' מעדיפה לפתור את הסכסוך בדרכי שלום, וגם הגיבור, והיא מנסה לעשות זאת דרך מיגור העוני והרעב, ומנסה ללמד את בני האדם טכנולוגיות חקלאות חדשות, בזמן שכוחות פוליטים שמרוויחים מהסכסוך מנסים להפריע לה ול'גיבור'. אין הרבה נשים בסדרה, מלבד 'משרתת אחות גדולה', 'משרתת אחות קטנה' ו'אבירה' (כן, אין לאף אחד/ת שמות בכוונה), אבל 'מלכת השדים' בעצמה מדהימה.

Michiko to Hatchin - הסדרה מתרחשת באיזושהי מדינה לטינית דרום אמריקאית כלשהי, כשעבריינית נמלטת נתקלת במקרה בילדה קטנה, אותה היא מצילה ממשפחה מתעללת, ומגלה שיש מצב שאותה ילדה היא הבת של בחור מהעבר שלה, אחריו היא רודפת. שתיהן יוצאות למסע לחפש את הבחור, ואחריהן רודפת המשטרה ובראשה בלשית. מיצ'יקו בחורה חזקה ומדהימה, וגם להאצ'ין לא חסר.

מיצ'יקו והאטצ'ין

Minami-ke - סדרת קומדיה שעוסקת בחיי היום יום של שלוש אחיות לבית מינאמי, אחת מהן בבית יסודי, אחת בחטיבה ואחת בתיכון, והחברים שלהן מבית הספר. מתארת בצורה חמודה ומצחיקה את מערכת היחסים בין האחיות, ובינן לבין החברים שלהן.

Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi - אני כבר לא זוכרת במדויק את עלילת הסדרה, אבל בגדול מדובר על שתי בלשיות בנות אלמוות, שחוקרות מקרים שונים, בין היתר את עניין האלמוות של עצמן, במהלך עשרות שנים. מפעם לפעם הדמות הראשית, רין, מתה פה ושם, אבל כמובן חוזרת לחיים. טוב, היה בה הרבה יותר מזה, אבל היא היתה כל כך מוזרה שהיא עדין לא הסתדרה לי בראש.

Moshidora - הגיבורה של הסדרה, מינאמי, מתחילה לשנוא בייסבול אחרי שהיא מבינה שהיא לא תוכל להיות שחקנית מקצועית. אחרי שחברה שלה, שהיתה המנג'רית של מועדון הבייסבול מתאשפזת, היא לוקחת על עצמה את ניהול הקבוצה, ועושה את זה לפי ספר של פיטר דרוקר. הולך לה לא רע בכלל.

Mouretsu Pirates - מאריקה היא תלמידת תיכון רגילה וחברה במועדון היאכטות (יאכטות חלל), שביום בהיר אחד מקבלת את החדשות שהיא הולכת לרשת את תפקיד הקפטן בספינת החלל הפיראטית "בנטנמארו". עכשיו מאריקה צריכה ללמוד את הג'וב - להיות קפטן ופיראטית חלל, ולצאת עם הספינה והצוות החדשים שלה למשימות שוד שונות, אחרת הספינה תאבד את הרשיון שלה וכולם יהיו בבעיה. הזכרתי אותה בפוסט כשרק יצאה.

Nana - סדרה שבמרכזה נמצאות שתי נשים שונות לחלוטין, לשתיהן קוראים נאנה, שבמקרה עוברות לגור כשותפות באותה דירה, וסיפור החיים שלהם מתחיל להתערבב. אחת רוקיסטית קשוחה, והשניה קצת ילדותית ותמימה. הסדרה עוסקת במערכת היחסים שלהן אחת עם השניה, ובמערכות היחסים של כל אחת מהן עם החברים והמאהבים.

Nobunagun - שיאו היא תלמידת תיכון, שבמהלך טיול בית ספרי בטאיוואן, נקלעת להתקפה של מפלצות משונות. במהלכה היא מגלה שיש לה "כוחות על", והיא יכולה לזמן את רוחו של אודה נובונאגה ולירות כמויות מסיביות של אש על אותן מפלצות. לאחר מכן היא מצטרפת לצוות שכל תפקידו הוא להילחם באותן מפלצות. אז חוץ מהעובדה שהסיפור הוא על שיאו, ישנן דמויות נשיות חזקות נוספות בסדרה.

Nodame Cantabile - נודאמה היא פסנתרנית מוכשרת מאוד, אבל היא לא משהו בללמוד בצורה קונבנציונלית. צ'יאקי שחולם להיות מנצח, לוקח אותה תחת חסותו, לגמרי במקרה. היא די מתאהבת בו ומחליטה שהיא אשתו. בכל אופן, הסדרה לא בעלת יצוג נשי יוצא דופן או איזה חדשנות פמיניסטית, וגם ההומור שלה הוא סלאפ-סטיק שיכול להראות קצת נוראי, כשצ'יאקי כל הזמן מחטיף לנודאמה כשהיא עושה דברים טיפשיים, אבל נודאמה עצמה מדהימה ומעוררת השראה, ולכן לדעתי הסדרה ראויה להיות ברשימה.

Non Non Biyori - סדרה נוספת מז'אנר ה"בנות חמודות עושות דברים חמודים" אבל מהסוג היותר מרגיע, שעוקבת אחרי ארבע בנות שגרות בכפר נידח איפשהו באזורים הכפריים של יפן. הנידחות של הכפר, שמזכירה לי את התקופה לפני האינטרנטים, והאווירה השקטה של הסדרה, עשו לי רק טוב.

מורצו פיירטס

עד כאן החלק השני של הרשימה~
מקווה שמצאתם ומצאתן סדרות מעניינות לצפות בהן.


תגובה 1:

  1. Hello, good morning, afternoon or evening. I wanted to ask you if you still have the tracks from the album "HOT HEARTS" I saw that you uploaded some songs on your YouTube channel, I've been looking for the album for a long time and I would be excited to have it.

    השבמחק