יום רביעי, 12 באוגוסט 2015

על בדיחות גסות ויושבת ראש מועצת תלמידים

קצת מעקצץ לי באצבעות לכתוב פוסט על שתי סדרות אנימה מהעונה החדשה, למרות שלא לגמרי ישבתי וחשבתי עד הסוף מה אני רוצה לומר.
למרות שהן לא משודרות בסמוך זו לזו, איכשהו תמיד יוצא לי לצפות בפרקים שלהן ביחד במהלך הסופ"ש. במקרה יצא שהמכנה המשותף של שתיהן הוא מין.

האחת - Shimoneta (קיצור של ... לא משנה, זה ארוך מדי, אבל בתרגום חופשי: עולם משעמם בו הקונספט של בדיחות מלוכלכות לא קיים) מתרחשת בעולם בו יש איסור מוחלט(!!!) לדבר על מין, לספר בדיחות מלוכלכות, להזכיר שמות של איברי מין שלא בשמם היבש וכן הלאה.
תיכוניסטית אחת (כחלק מתנועה עולמית/ארצית כנראה) יוצאת נגד מה שנקרא ה"מוסר הציבורי" ובעצם הופכת לטרוריסטית. טרוריסטית שמספרת בדיחות גסות ומפזרת תמונות פורנוגרפיות בכל מקום בניסיון לתקן את העולם, ולהכניס קצת "חינוך מיני" באנשים (ובמיוחד בתיכוניסטים).
[כן, אני לא יודעת איך כל הסיפור הזה מסתדר עם לקיים חברה שלא נכחדת תוך דור, אבל בסדר].


השניה - Okusama ga Seitokaichou (תרגום: אשתי היא יו"ר מועצת תלמידים), מתחילה בבחירות לראשות מועצת התלמידים, כשאחת המתמודדות מצהירה שהיא בעד אהבה חופשית (זאת אומרת לא להציק לתלמידים שמקיימים מערכות יחסים וכו', כי מסתבר שמציקים להם בקשר לזה), וכמובן שכולם מצביעים לה.
מסתבר שההורים שלה ושל הבחור שהתחרה מולה סיכמו ביניהם ששני אלה יתחתנו בבוא היום. עליו זה נוחת קצת יותר בהפתעה, אבל היא ממש בקטע משום מה. מפה לשם היא אצלו בדירה כל הזמן, ויוצא שהיא בדרך כלל מי שיוזמת את מה שקורה ביניהם, או לפחות מעודדת מאוד.


עכשיו, בשתי הסדרות יש קטעים מטופשים שאני מוצאת מאוד מביכים\מטרידים, כאילו לא ברור איך בכלל מישהו חשב שלכתוב סצנות מסויימות יהיה רעיון מוצלח, [מרגישה צורך גם לציין שתי סצנות שמאוד עצבנו אותי בשימונטה: הסדרה פחות או יותר מתחילה עם מישהי שמתכננת להגיש תלונת שווא על מישהו בטענה שנגע בה ברכבת, כדי להרוויח מזה כסף. ומאוחר יותר סצנה של מישהי שתוקפת מינית/כמעט אונסת בחור תמים].
אבל ביתר הזמן...

ביתר הזמן אני חושבת שזה די מבורך שאיפשהו, אלה התכנים שמובאים למסך (למרות שכנראה בטיים-סלוט של אמצע הלילה).
זאת אומרת: בחורה שמנסה להילחם בפוריטניות חולנית, ואחת אחרת שבעד מיניות בריאה.

להכניס לאט לאט למיין-סטרים (מיני מיין-סטרים, אבל זה משהו) מיניות נשית בריאה ואקטיבית... נראה לי שזה מאוד חשוב. במיוחד ביפן בה רוב הפורנו שהוא לא דוג'ינשים נחמדים (זאת אומרת, פורנו מצולם ודוג'ינשים/הנטאי שהם גועל נפש) מציג נשים פסיביות שבמקרה הטוב אומרות "לא~" בלחש, ועל פנטזיות כאלה מתחנכים להם דורות.

אז אה... זה, כן.

יום שני, 6 באפריל 2015

קבא"ב נושא עשירי: עונת חורף 2015


החלטתי לשמור את הפוסט על עונת החורף דווקא לסופה כדי לכתוב את הרשמים שלי ממנה, ולא כתבתי בתחילתה מה אני מצפה ממנה.

The Rolling Girls

רולינג גירלס היתה ה-סדרה שציפיתי לה בעונת החורף. בעיקר בגלל שהיא על נערות שרוכבות על אופנועים. לא חיפשתי עליה שום חומר אז לא היה לי מושג על מה היא הולכת להיות ולמה לצפות. על סמך הפוסטר שלה הנחתי שהיא הולכת להיות צבעונית במיוחד.
בפועל באמת קיבלנו סדרה די צבעונית עם סגנון יחסית מיוחד, ששמר על קונסיסטנטיות לאורף כל הדרך. מבחינת הסיפור, לא ציפיתי שהוא ילך לאן שהוא הלך, אבל זה היה די חביב. בתכלס, ציפיתי שיהיה יותר טוב. אבל זה ממש לא נורא כי אז הגיעה ההפתעה האמיתית:
כל השירים ברולינג גירלס, למעט שיר אחד (Stones, ויש מצב סביר שאגלה שגם הוא קאבר) הם קאברים לשירים של The Blue Hearts, להקת פאנק רוק יפנית משנות ה-80-90, אותה הכרתי בזכות הסרט Linda Linda Linda שגם בו יש קאברים לשירי הלהקה.
בכללי קאברים ורפרנסים עושים לי טוב, אז על אחת כמה וכמה כשזה מגיע עם כזו תשוקה. כאילו מישהו החליט שהוא רוצה לעשות סדרה עם קאברים ל-Blue Hearts, וזרק לתערובת גם כמה נערות ואופנועים.
אז מבחינת הסיפור היא לא הרשימה אותי מי יודע מה, אבל ההברקה האמיתית היתה המוזיקה.


Koufuku Graffiti

עוד סדרה שציפיתי לה בעונה הזו, בעיקר בגלל שהיא על נערות שמבשלות ואוכלות. לא ממש בדקתי מי הסטודיו שהולך להפיק אותה, כך שמן הסתם רק בפרק הראשון גיליתי שהיא של שאפט. קצת חבל לי שהיא של שאפט, כי אני לא מרוצה מהסדרות היותר חדשות של שאפט, אבל לא נורא.
משום מה ציפיתי שהיא תהיה קצת פחות סלייס אוף לייף שסובב סביב אוכל, משהו יותר בכיוון של הידאמארי (שגם לא לה חסר אוכל, אבל יש יותר דגש על בדיחות וחברות מאשר על בישולים). יצא שהיא טיפונת שיעממה אותי אפילו.
גם האוכל לא היה מי יודע מה מעורר תאבון. ציפיתי ליותר.


Saenai Heroine no Sodatekata

הפתעת העונה עבורי.
לגמרי לא שמתי לב לסדרה הזו, והורדתי סתם ככה את פרק 0 שלה שיצא קודם לכן. מאז הכל היסטוריה.
המודעות העצמית שלה והמודעות לתעשית האנימה, לסדרות הארם וכן הלאה קנו אותי. כן, סדרת "הארם" שמתבדחת על חשבון סדרות הארם היתה משב רוח מרענן.
בנוסף, האנימציה והציור שלה היו נהדרים, המוזיקה היתה טובה, הדמויות היו מהממות (במיוחד קאטו, שאני כל כך, כל כך שמחה שיצא לי לחזות בדמות כמוה!) וגם הנושא עצמו (הפקת VN) היו ממש אחלה.
בסוף גם קיבלנו קצת "פאנסרביס" אוטאקואי שהיה שווה את זה לגמרי.
זו כנראה הסדרה שהכי נהניתי ממנה מעונת החורף.


Durarara!! 2

סוף סוף המשך לדורהרהרה!!. האמת, לא הכי ציפיתי לה, לא יודעת למה. כאילו, פשוט לא היה אכפת לי יותר מדי. היא ממשיכה את הסיפור של הנובלות, ואני שמחה שהולכות לצאת עוד שתי עונות המשך.
הארט היה קצת שונה מהעונה הראשונה. הבנתי שהוא יותר דומה לארט בנובלות, אבל לא אהבתי אותו. בכללי ערכי ההפקה נראו לי פחות גבוהים. גם הסיפור עצמו של העונה הזו לא הלהיב אותי במיוחד. היה חצי כח כזה. אני מקווה שבעונות הבאות זה ישתפר, כי לא היה כיף לצפות בדורהרהרה כדי סוג של לצאת ידי חובה.
עכשיו רק לחכות לעונות חדשות של באקאנו!


Idolmaster: Cinderella Girls

התחלתי לצפות באיידולמאסטר: סינדרלה גירלס כי ממש ממש אהבתי את איידולמאסטר מ-2011.
די התבאסתי מסינדרלה גירלס כי לא התחברתי בכלל לבנות והן די שיעממו אותי. זה פשוט לא היה "זה". בפרק 5 כיביתי ולא המשכתי...


Aldnoah.Zero 2

לא בטוחה עדין מה גרם לי לצפות בסדרה הזאת. לא בטוחה גם מה גרם לי לצפות בעונה הראשונה, אבל די נהנתי ממנה. יש לי תחושה שזו היתה מדובבת ספציפית אחת...
עדיין לא סיימתי לצפות בעונה השניה, ובתכלס היא די שיעממה אותי. באמת שהדבר האחרון שמעניין אותי הוא מאבק הכוחות בין סליין לאינאהו. 
אולי בקרוב אגרום לעצמי לסיים אותה.



שאריות מעונת הסתיו:

Shigatsu wa Kimi no Uso

התחילה כסדרה נורא מבטיחה, אבל מאוד אכזבה אותי.
קודם כל, היא נראתה ממש טוב, גם האנימציה וגם הציור היו מהממים. שיר הפתיחה שלה היה נהדר וממכר, ובאופן כללי המוזיקה היתה אספקט מעולה שלה, אחרי הכל היא על מוזיקאים.
בפועל היא הפכה מהר מאוד לסוג של דוסון קריק רק באנימה, עם המון דרמה מאולצת שדוחפים לנו לגרון ונגררת במשך שתי עונות, כשיכלו לפתור אותה ב3-4 פרקים. עם בני נוער עם מונולוגים פנימיים מלאי מטאפורות ובולשיט כאילו אין מחר. לא, זה לא עובד ככה.
בסופו של דבר היה חבל לי ש"התמסרתי" לסדרה הזו ככה בגלל ההתחלה שלה, ואז נתקעתי עם הדבר הזה...


Shirobako

שירובאקו היתה נהדרת. פשוט נהדרת.
סדרה שעוסקת בסטודיו שמפיק סדרות אנימה, על שלל התפקידים שמעורבים בהפקה של סדרה ומה כל אחד עושה, על הקשיים שעוברים עליהם, כל השלבים בדרך להפקתה של סדרה. לדעתי, חובה לכל צופי וצופות האנימה באשר הם.
הדמויות שלה נהדרות, רמת ההפקה עצמה גבוהה, ושולטת בחן רב באומנות של הפקת האנימה. צריך להיות ברמה גבוהה כדי לייצר סדרה על הפקת סדרות, אחרת יוצא משהו מזעזע.
הלוואי ותצא לה עונה שניה. או לפחות שיוציאו יותר OVA או סדרות אנימה של הסדרות שהופקו בתוך שירובאקו.




נקווה לעונת אביב מוצלחת!


יום רביעי, 4 במרץ 2015

רשימת סדרות בעלות דגש נשי/מגדרי - חלק ד' ואחרון


בשעה טובה ומוצלחת הגעתי לפוסט האחרון בסדרה, חלק ד' של הרשימה!
הרשימה כאמור כוללת סדרות בהן יש נוכחות נשית משמעותית, נשים חזקות, זווית נשית מעניינת או זווית מעניינת על מגדר באופן כללי.

כפי שציינתי בפוסטים הקודמים, ברשימה יהיו רק סדרות בהן סיימתי לצפות, ואני מודעת לכך שישנן עוד המון סדרות שיכלו להכנס לרשימה, בהן עדיין לא זכיתי לצפות (ואשמח אם תכתבו לי על כמה בתגובות).
קיבלתי כבר מספר תגובות בהן המלצות לסדרות שמתאימות לרשימה ועדין לא ראיתי, ואני מתכננת לצפות בהן. עם הזמן אעדכן את הפוסטים הקודמים ואוסיף אליהם את הסדרות המתאימות הנוספות, כדי לשמור על הסדר האלפביתי איתו הלכתי.

בחלק הזה אסיים את רשימת הסדרות, ואכתוב גם על סרטים המתאימים לרשימה, למרות שבאופן כללי אני צופה ביחסית מעט סרטי אנימה. אכתוב גם על מספר סדרות המשודרות כעת ביפן, כשמובן מאליו שלא סיימתי לצפות בהן.

בנוסף לכך, כפי שציינתי בפוסט הראשון של הרשימה ובפוסט הקודם, הופעתן של סדרות ברשימה לאו דווקא משקפת את איכות הסדרה, ובסופו של דבר מדובר בעניין של טעם. גם כאן אציין בכוכב ★ סדרות שאני יותר אהבתי.
גם בפוסט הזה קישרתי לפתיחות של הסדרות שהאהבתי במיוחד, והן לגמרי גורמות לי לרצות לצפות בהכל שוב!

קישורים לחלקים הקודמים: חלק א', חלק ב', חלק ג'.

  • בתגובה לפרסום הרשימה בפייסבוק נשאלתי את השאלה הבאה, ולדעתי השאלה והתשובה אליה רלוונטיות:

    ש: כתבת שאת מכניסה לרשימה סדרות עם "נוכחות נשית משמעותית". האם זה אומר שאת מכניסה סדרות עם רוב קאסט נשי גם אם הם שובניסטיות? פשוט צורם לי לראות ברשימה סדרות אצ'י.

    ת:
    קודם כל, כתבתי בגוף הפוסט על כך שיש סדרות בהן יש פאנסרביס ואני יכולה להבין את הבעיתיות, וגם לגבי הסדרות עצמן (קיל לה קיל, סטרייק ויצ'ס, סאקי) ציינתי שיש בעיתיות של פאנסרביס והעניין של המבט הגברי, כדי שאף אחת/ד לא יקנו חתול בשק, ויעשו את השיקולים שלהם.
    בהחלט יש בעייתיות עם העניין של ההחפצה, אבל בגד חושפני ומבט גברי לא מיתרגמים אצלי ישירות ל"סדרה שובניסטית", במיוחד לאור העובדה שבסדרות הללו (שציינתי בפסקה הקודמת) הדמויות עומדות בזכות עצמן, הסיפור הוא שלהן, הן לגמרי סובייקטיות שלא סובבות אף גבר, ויש להן את הסוכנות שלהן (עד כמה יכולה להיות לדמות פיקטיבית סוכנות, זה דיון אחר). מהבחינה הזאת הייתרונות עולים על החסרונות עבורי ולכן החלטתי להכניס אותן לרשימה, כמו שכתבתי בפוסטים עצמם.  בנוסף, בקיל לה קיל כל העניין הוא די פרודי, אז צריך להתיחס אל זה גם מהאספקט הזה כשמסתכלים על הפאנסרביס שם.

    אני, אישית, לקחתי מהן הרבה יותר לחיוב מבחינת העצמה נשית מאשר לשלילה, והדיונים הערים בנוגע לאלמנט הפמיניסטי בהן שמשתוללים ברשת מספרים לי שאני לא לבד.

    סדרות  "אצ'י" קלאסיות בד"כ עוסקות בעדר של בנות, חזקות או חלשות או מהממות זה לא משנה, שמשום מה כל עולמן סובב סביב בחור אחד וכל התפקיד שלהן ביקום הוא לִרְצוֹת אותו ולְרַצּוֹת אותו, והן לגמרי אובייקטים עבורו ועבור הצופה. סדרות כאלה העדפתי להשאיר מחוץ לרשימה, גם כשהנוכחות של הבחור היא מינורית יחסית, למשל אוּפוֹטה.

    סדרות שיותר היה לי קשה להכניס לרשימה הן למשל בלאק לאגון ושטיינס;גייט, משום שבהן הדמות הראשית היא גבר, הרוב הוא גברי (בבלאק לאגון), והסיפור הוא לגמרי הסיפור שלו. הנשים היו מהממות מספיק אז החלטתי להכניס את הסדרות בכל זאת, אבל יש לי את הסייגים שלי.

קיל לה קיל

החלק הרביעי:

Taishou Yakyuu Musume - בשנת 1925, תקופת טאישו,  נערה אחת מתעצבנת על ארוסה אחרי אמירה שובניסטית, ומחליטה להקים נבחרת בייסבול של בנות, כדי לנצח את הנבחרת שלו, ולהראות לו מה זה. יחד עם החברות שלה, היא נותנת לנו סדרת ספורט חמודה שמשלבת נשיות מסורתית ונשיות מודרנית. אם זה לא היה ברור, לסדרה יש קאסט עם רוב נשי, והיא לגמרי ברוח פמיניסטית. קצת מזכירה את "ליגה משלהן". 

Tamako Market - סדרת קומדיה קלילה וחמודה, העוקבת אחרי חיי היומיום של טאמאקו, הבת של יצרן מוצ'י והיורשת של החנות, והיחסים שלה עם החברות בבית הספר, המוכרים האחרים במרכז המסחרי בו היא גרה, וכמובן השכן ממול, שהוא הבן של חנות מתחרה. סיפור חמוד מנקודת מבטה של מתבגרת קצת מוזרה והאתגרים איתם היא מתמודדת בגיל ההתבגרות.

Tamayura - סדרה רגועה ועדינה, סוג של "בנות חמודות עושות דברים חמודים", שעוסקת בחיי היומיום של פו-צ'אן, ילדה שקטה וסקרנית שקיבלה את המצלמה של אבא שלה, שנפטר, ושמתעניינת בצילום בתור ניסיון להכיר ולהבין את אבא שלה יותר טוב דרכו. הסדרה מתחילה כשפו-צ'אן חוזרת לעיר בה אביה גדל, כדי ללמוד בתיכון. הסדרה כל כך רגועה שלוקח קצת זמן להתרגל לקצב שלה, אבל היא שווה את זה.

Tari Tari - סדרה שהיא איפשהו בין קומדיה לדרמה. מספר בני ובנות נוער עם שאיפות שונות, מתקבצים יחד למטרה משותפת. קונאצו, שפישלה ברסיטל של מועדון המקהלה, מחליטה לפתוח מועדון שירה משל עצמה, וכדי לעשות זאת היא צריכה לגייס לפחות 5 חברים. וואקאנה, שלא רוצה להתעסק עוד מוזיקה מסיבות אישיות. סאווה, נערה מגניבה שעוסקת ברכיבה על סוסים. טאיצ'י, שחולם לקחת אליפות בבדמינטון, ו-ווין, שחזר ליפן מוינה וחולם להיות לוחם צדק. היחסים בין הדמויות, שמרגישים לי אמיתיים וטבעיים, ולא "איכס, בנות/בנים", ופיתוחי הדמויות, הם הדברים שהכי אהבתי בסדרה.

The iDOLM@STER - סדרת איידולס מגניבה שעוסקת בקבוצה גדולה של נערות ששואפות להיות כוכבות פופ. הן מחולקות למספר יחידות קטנות, כולן תחת מפיק אחד, ומופיעות באירועים שונים, בין אם אלה הופעות שירה וריקוד, תוכניות טלויזיה משונות, צילומים ועוד. לכל אחת מהבנות האופי הייחודי שלה, והסדרה משתדלת להתמקד בכל אחת מהן ובשאיפות והקשיים שלה.

Toaru Kagaku no Railgun - סדרת בת של סדרה אחרת שלא מצאה את דרכה לרשימה הזו, בעצם ספין-אוף של אחת הדמויות שם. בעולם שבו יש כוחות על קסומיים או מדעיים, מיסאקה בעלת כוחות החשמל, והחברות שלה, מוצאת את עצמה במרכזן של כל מיני קונספירציות מדעיות משונות, והיא מנסה לפתור אותן ולעצור אותן, בדרך כלל בכוחות עצמה. אבל זה רק חלק. ביתר הזמן היא והחברות שלה פשוט מבלות.

Top wo Nerae! Gunbuster - כנראה הכותר הכי ישן ברשימה. גאנבאסטר מתמקדת בנוריקו, בתו של קפטן מפורסם בצי החלל שנהרג באחד הקרבות, אשר רוצה להצטרף ללחימה נגד חייזרים המאיימים על המין האנושי. נוריקו מגיעה לאימונים צבאיים של הטסת מכות, אבל לא הכי הולך לה בעולם. בסופו שלדבר היא יוצאת לחלל כדי להצטרף ללחימה יחד עם שותפות שונות, ומגלה גבורה אמיתית.

טארי טארי

Top wo Nerae 2! Diebuster - המקרה היחיד ברשימה בו הכנסתי "עונה" שנייה של סדרה. במקרה של דאיבאסטר הרשיתי לעצמי משום שהיא יצאה 16 שנים אחרי היציאה של גאנבאסטר, והן משחקות על הקירבה והמרחק ביניהן. ממליצה לצפות בדאיבאסטר רק אחרי שצפיתן/ם בגאנבאסטר.
נונו חולמת להיות טייסת חלל, אבל היא תקועה בעבודה שלה בתור מלצרית וכולם אומרים לה שהיא בחיים לא תהיה טייסת. גם אחרי שהיא מגלה שבאמת אין לה שום סיכוי להיות טייסת חלל, היא ממשיכה לחלום על להיות "טופ-לס", תואר כבוד של טייסי חלל, לכאורה לגמרי לא ברור גם לצופים, ולא מוותרת. אחרי שנונו פוגשת במקרה את לארק, טייסת חלל אמיתית, העסק מתחיל להתגלגל.

Toshokan Sensou - בעתיד הלא רחוק ביפן נחקק חוק העשרת המדיה (בתרגום חופשי), בעקבותיו ספרים ומדיה באופן כללי סובלים מצנזורה קשה. כדי להתמודד עם החוק, הספריות הקימו כח משימה שתפקידו להילחם בצנזורה. כן, זה מתעלם לחלוטין מההיגיון של העולם, פחות או יותר. הסדרה עוקבת אחרי איקו קאסאהארה, האשה הלוחמת הראשונה בכח המשימה הזה, שהחליטה להצטרף אליו בעקבות אירוע מעורר השראה בו קצין מכח המשימה "הציל" ספר שהיא רצתה לקרוא. אנחנו נחשפים לקשיים של איקו בטירונות, ליחסים שלה עם חברי הצוות השונים והמפקדים, וגם ליחסים שלה עם ההורים.

Working!! - סדרת קומדיה שמתרחשת ב"פאמירס", מסעדה משפחתית יפנית שמזכירה דיינר. הסדרה עוסקת בצוות העובדים והעובדות של המסעדה, פחות באינטרקציה שלהם עם הלקוחות, והרבה יותר באינטרקציה שלהם בינם לבין עצמם. כל אחד ואחת מהעובדים והעובדות הם טיפוסים של ממש, כך שהכיף לא נגמר.

Yama no Susume - סדרה מקסימה ביותר, שהתחילה כסדרה בעלת 13 פרקים של 3 דקות לפרק, וקיבלה עונה שניה של 24 פרקים בעלי 13 דקות. שדרוג משמעותי שקורה לעיתים נדירות עם סדרות קצרות. הסדרה מתחילה כשהינאטה מנסה לשכנע את החברה המסוגרת שלה, אאוי, לצאת לטפס איתה על הרים. במהלך הסדרה, אאוי מתחילה להיפתח יותר ויותר, ולהכנס לעניין של טיפוס ההרים וההייקינג. השתיים פוגשות חברות חדשות ויוצאות לטיולים שונים. לגמרי עשתה לי חשק לצאת לטייל.

Yuru Yuri - יורו יורי היא סדרת קומדיה מלאה בבדיחות נונסנס ובבדיחות עם מוטיבים לסביים. הגיבורות של הסדרה הן ארבע תלמידות חטיבה במועדון הנופש (בתרגום חופשי), שכל מהותו לא לעשות כלום, או לעשות דברים כפיים שונים ומשונים. זאת אומרת הרבה בטלה וצחוק. חוץ מהן יש את חברות מועצת התלמידים שמציקות להן, ודמויות נוספות, והרבה צחוקים. לא הרבה מעבר לזה.

Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru - הסדרה עוסקת בארבע חברות שהקימו את "מועדון הגיבורות", שכל מהותו לעזור לכל מי שרק מבקש עזרה, למשל מציאת חתולים אבודים וכן הלאה. אבל מה, מסתבר כמובן שהעסק לא כזה פשוט, והגיבורות נקראות להגן על העיר שלהן ממפלצות משונות, כשהלחימה מתקיימת במין מימד מקביל, ויש להן כוחות על וחליפות כח. הסדרה מקבלת תפנית רצינית ודרמטית כשהן מגלות שיש מימד של הקרבה ללחימה שלהן.

Yuyushiki - סדרת קומדיה נוספת. גם היא בעלת הומור נונסנס ובדיחות לסביות. מתרכזת בשלוש חברות תלמידות תיכון, וחיי היומיום שלהן. רוב האינטרקציה היא בין שלושתן ומדי פעם נכנסות לתערובת דמויות אחרות. המון בדיחות על שטויות שונות ומשונות, ובין היתר הן מקימות את "מועדון האינפורמציה", והן מריצות בדיחות על שיטותים אקראיים בגוגל. למי שבא משהו קליל.

יאמה נו סוסומה

סדרות שמשודרות כעת ביפן:
אני לא יכולה להתעלם מהסדרות שמשודרות עכשיו, למרות שעדיין לא סיימו לשדר. מהסדרות בהן אני צופה, ישנן כמה שמתאימות לרשימה. כשיסתיימו, אעדכן את הרשימה ואשים אותן במקומן.
הסדרות עליהן כתבתי, ששודרו בעת כתיבת הרשימה, הועברו למקומן המתאים ברשימה.

סרטים:
כפי שציינתי, אני פחות צופה בסרטי אנימה וצופה יותר בסדרות. עם זאת, היו מספר סרטים בהם צפיתי ולדעתי מתאימים לרשימה, ולא יכלתי לוותר עליהם.

Whisper of the heart - שיזוקו, הגיבורה של הסרט, אוהבת כתיבה ובתחילת הסרט מתרגמת את השיר Country Roads. היא פוגשת את סייג'י, נער שבהתחלה מקניט אותה, אבל בהמשך הם נהיים חברים. סייג'י חולם להיות מייצר כינורות, ובהשראתו שיזוקו מחליטה למצוא לעצמה חלום ולראות אם היא טובה בו - הכתיבה. השניים מתקרבים ודברים נפלאים קורים.  ★

Ookami Kodomo no Ame to Yuki - האנה, סטודנטית באוניברסיטה, מתאהבת באוקאמי, איש-זאב. אחרי שהם מתחתנים ויולדים שני ילדים, האנה מתאלמנת מבעלה ועכשיו צריכה לגדל שני ילדים קטנים בעצמה. הסרט חושף בפני הצופה את החוויה הקשה של להיות אם חד הורית, ובמיוחד אם חד הורית לשני ילדי-זאב שאחד מהם שובב קצת יותר מדי. סרט מרתק, והאנה דמות נשית מדהימה. ★

Paprika - גם בפפריקה צפיתי מזמן, ועוד כשהייתי עייפה אז באמת שאני לא זוכרת ממנו הרבה, אבל המעט שאני כן זוכרת היה מדהים. הוא עוסק בטכנולוגיה חדשה לטיפול פסיכותרפי שכולל שיטוט בתת-מודע של אנשים דרך כניסה לחלומות שלהם. פפריקה, האלטר-אגו של ד"ר צ'יבה כשהיא מטיילת בעולם החלומות, מנסה למצוא מי עומד מאחורי ניסיון החבלה בטיפול החדש.

Toki wo Kakeru Shoujo - על הנערה שקפצה בזמן כבר יצא לי לכתוב. מאקוטו, צ'יאקי וקוסקה הם שלישיית חברים בתיכון. הם מעבירים את הזמן שלהם בלשחק "בייסבול" ביחד, וסתם לבלות. יום אחד מאקוטו מוצאת מין אגוז שמאפשר לה לקפוץ בזמן, מה שלכאורה יהיה דבר נורא כיף, עד שהעניינים מתחילים להסתבך ולאבד שליטה. בו זמנית היא מגלה משהו קריטי בנוגע לאחד החברים שלה. סרט קליל, זורם ומגניב. ★

סרטיו של האיאו מיאזאקי - אני מרגישה שאני לא צריכה לפרט על כל אחד מהסרטים של מיאזאקי בנפרד. גם משום שאני מודה שאני לא חובבת גדולה של הסרטים שלו, וגם בגלל שסביר להניח שהם היצירות הכי מפורסמות ברשימה הזאת, ובערך כל אחד מכיר את הסרטים שלו, גם בלי להיות צופה אנימה מדופלם. הסרטים שלו בהם כן צפיתי ולדעתי מתאימים לרשימה הם שירות המשלוחים של קיקי, הנסיכה מונונוקה והמסע המופלא.

שירובאקו

זה הכל לבינתיים.
מקווה שמצאתם ומצאתן משהו לצפות בו גם בחלק הזה!
צפייה נעימה!

יום ראשון, 22 בפברואר 2015

רשימת סדרות בעלות דגש נשי/מגדרי - חלק ג'


בפוסט הזה, השלישי במספר, אמשיך את רשימת הסדרות שהתחלתי בפוסטים הקודמים, רשימה של סדרות בהן יש נוכחות נשית משמעותית, נשים חזקות, זווית נשית מעניינת או זווית מעניינת על מגדר באופן כללי.
כאמור, ברשימה יהיו רק סדרות בהן סיימתי לצפות, ואני מודעת לכך שישנן עוד המון סדרות שיכלו להכנס לרשימה, בהן עדיין לא זכיתי לצפות (ואשמח אם תכתבו לי על כמה בתגובות).
בחלק הבא אסיים את רשימת הסדרות, ואכתוב גם על סרטים המתאימים לרשימה, למרות שבאופן כללי אני צופה ביחסית מעט סרטי אנימה, וגם על מספר סדרות המשודרות כעת ביפן, כשמובן מאליו שלא סיימתי לצפות בהן.
בנוסף לכך, כפי שציינתי בפוסט הראשון של הרשימה ובפוסט הקודם, הופעתן של סדרות ברשימה לאו דווקא משקפת את איכות הסדרה, ובסופו של דבר מדובר בעניין של טעם. גם כאן אציין בכוכב ★ סדרות שאני יותר אהבתי.
השתדלתי ככל האפשר לקשר שירי פתיחה של אותן סדרות (הקישור בכוכב), אבל בחלק מהמקרים זה פשוט בלתי אפשרי. ניסיתי למצוא חלופות.

רציתי גם לציין שאחרי פרסום חלק ב', נזכרתי ששכחתי לכתוב על סדרה נהדרת (מאדוקה מאגיקה), והיא צורפה לרשימה ברגע שעליתי על הטעות.

החלק השלישי:

One Off - סדרה קצרה מאוד על מספר חברות, תלמידות תיכון, שמתעסקות ברכיבה חובבנית על אופנועים (בתור כלי תחבורה להגיע עליו לבית הספר למשל). אל העיר מגיעה פתאום רוכבת עשירת ניסיון וסוחפת את הדמות הראשית לטיולי אופנועים מקסימים. קאסט כולו נשי, ובנות על אופנועים. מה עוד צריך?

Ookami to Koushinryou - הסדרה מתרחשת בעולם ימי-ביניים שכזה, בו לורנס הסוחר פוגש בהורו, אלילת תבואה ופיריון בדמות זאב. הורו מצטרפת ללורנס במסעה לחזור הביתה, צפונה, ועל הדרך מסייעת ללורנס במסחר שלו באמצעות החוכמה שלה וחוש העסקים החד שלה. הם נסמכים זה על זו, ובאופן כללי הורו היא דמות חזקה ומהממת.

Panty & Stocking with Garterbelt - סדרה של סטודיו גאינקס, שנעשתה על ידי צוות חובב אנימציה מערבית שלו, וככזו מאוד מזכירה סדרות אנימציה מערביות שמפלרטטות עם הגבול של סדרות ילדים שהן בעצם לא לילדים. פאנטי וסטוקינג הן שתי מלאכיות שאמורות להילחם ב"רוחות", כשבכל פרק ה"רוח" גורמת לקטסטרופה חדשה. סטוקינג היא חולת מתוקים ולא מפסיקה לזלול, ופאנטי מקיימת יחסי מין עם בערך כל דבר שזז. בגדול הן עושות מה שבא להן עם גישה שלא הכי מתאימה למלאכיות...  

וואן אוף

RideBack - רין, רקדנית בלט שכבר לא תחזור לרקוד, מגיעה למועדון הריידבק, שהם סוג של אופנועים רובוטיים, ומציגה כישרון מדהים ברכיבה עליהם. בהתחלה הכל נחמד ומירוצים, אבל לאט לאט אנחנו נחשפים למאבק פוליטי אלים אליו רין והחברים שלה נקלעים בעל כורחם.

Rinne no Lagrange - מאדוקה, תלמידת תיכון והחברה היחידה במועדון שייעודו לעזור לאנשים עם מה שיצטרכו, מתבקשת יום אחד להטיס מכה כדי לעזור לכדור הארץ נגד מתקפת חייזרים. למעשה אותם חייזרים הם בני אדם שנמלטו מכדור הארץ בתקופת שיא הקרחון האחרון ועכשיו תוקפים את כדור הארץ כי סיבות. מאדוקה ועוד שתי חברות להן יש צד בסכסוך, אותן היא פוגשת בהמשך הדרך,  מנסות להגן על כדור הארץ וליישב את הסכסוך. בעזרת רובוטים ענקיים, כמובן.  כתבתי עליה כאן

Ristorante Paradiso - ניקולטה מגיעה לרומא כדי להתעמת עם אמה, אבל כשהיא מגיעה למסעדה שלה, היא שמה לב שכל המלצרים הם גברים מבוגרים עם משקפיים, במין קטע פאטישיסטי שכזה. הסדרה עוקבת אחרי חיי היומיום של ניקולטה, המעורבות שלה במסעדה וההכרות שלה עם צוות המלצרים, כמו גם מערכת היחסים שלה עם אמה שלה. הכל, כמובן, מנקודת מבטה.

Rolling☆Girls - אחרי "מלחמת טוקיו הגדולה", המחוזות השונים של יפן התפצלו לאומות עצמאיות. לכל מחוז כזה יש בוס/ית בעלי סוד של כוחות על שהם מקבלים מאבן מיוחדת, והם נלחמים זה בזה. ארבע נערות רגילות לחלוטין יוצאות למסע רכוב על אופנועים, כשהן נענות לקריאות של אנשים שונים בבקשה לעזרה ביישוב הסכסוכים בין המחוזות. סדרה מאוד צבעונית וכייפית. 

Sabagebu!
 - סדרה על חבורת תלמידות תיכון ועל מועדון ה"סאבאגה" (Survival games) שלהן, מועדון בו בעצם משחקות בקרבות של איירסופט, בינן לבין עצמן, או נגד תלמידות תיכון או אוניברסיטה אחרות. הסדרה עצמה היא סדרת קומדיה, מלאה בנונסנס, וישנם גם פרקים שבכלל לא קשורים לאיירסופט, אלא סתם צחוקים בין הבנות.

Saki - הסדרה היא סדרת ספורט שעוסקת במאג'ונג, במציאות בה מאג'ונג הוא המשחק הפופולארי ביותר, במיוחד הטורנירים של הנשים. סאקי גיבורת הסדרה שונאת מאג'ונג, אבל נגררת לשחק במסגרת המועדון הבית ספרי על ידי חברות, משום שהיתה חסרה להן שחקנית. הסדרה אמנם עוסקת במשחק לוח, אבל היא מלאה בפאנסרביס, ובמוטיבים לסביים. קאסט עצום של דמויות נשיות מגוונות. 
אני אישית למדתי לשחק מאג'ונג בעקבות סאקי.

Sakura Trick - הסדרה היא סדרת קומדיה המתרחשת בתיכון לבנות בלבד שעומד להסגר. בין שתי הדמויות הראשיות מתחילה מערכת יחסים לסבית, ובמהלך הסדרה היא מתעמקת מעט, וכמובן שישנם ריבים וגם יריבות רומנטית. סדרה קלילה שכל המהות שלה היא בדיחות שטותיות ובנות מתמזמזות, לא יותר.

Sasameki Koto - סדרה נוספת שעוסקת בתלמידות תיכון בתיכון לבנות בלבד, אבל היא הולכת יותר לכיוון של דרמה רומנטית ולכל הבלבול שמתלווה לגילוי ולהכרה בכך שאת נמשכת לבנות המין שלך, וכמובן הדרמות שמתלוות למערכת יחסים כזו. סדרה נחמדה ועדינה.

Scrapped Princess - ישנה נבואה שאומרת שכשהנסיכה פסיפיקה תגיע לגיל 16, העולם יהרס. אחיה ואחותה החורגים יוצאים איתה למסע כדי להגן עליה מנסיונות התנקשות חוזרים ונשנים בידי אנשים שרוצים למנוע ממנה להגיע לגיל 16, ובמהלך הסדרה ישנו טוויסט די מגניב. לצערי צפיתי בסדרה מזמן ואני לא זוכרת הרבה...

רינה נו לגראנג'ה

Seirei no Moribito - סדרת פנטזיה בה באלסה, שומרת ראש שכירת חרב, מתבקשת לשמור על הנסיך צ'אגום בסתר ולהגן עליו מפני מתנקשים. במהלך הסדרה באלסה מגלה מדוע היא בעצם מגינה על הנסיך. באלסה עצמה דמות מדהימה, לוחמת אימתנית, וגם אשה אכפתית ונהדרת, ואנחנו מגלים מה הביא אותה להיות מי שהיא כיום.

Seitokai Yakuindomo - סדרת קומדיה על תיכון לבנות בלבד שנפתח בדיוק גם לבנים. היחס בין כמות הבנים לכמות הבנות הוא מזערי, אך בכל זאת יו"ר מועצת התלמידים, שינו, מתעקשת שצודה יצטרף למועצת התלמידים. מה שאולי יכל להשמע כמו חלום רטוב של התיכוניסט המצוי, די רחוק מהמציאות. הסדרה גדושה(!!!) בבדיחות מנקודת מבטן של הבנות על מין, על יחסי מין, על היגיינה נשית, ופה ושם הבנות גם מטרידות מילולית את צודה. הוא, כמובן, לא זורם עם הבדיחות שלהן. בשביל האפקט הקומי.

Sengoku Otome - הסדרה מתרחשת ביפן של תקופת סנגוקו, אליה מגיעה תלמידת תיכון בשם הידיושי, מיפן המודרנית. אם זה לא היה משונה מספיק, אז כל הגנרלים הגדולים של תקופת סנגוקו, כמו גם החיילים שלהם, כולם נשים. הידיושי מוצאת את עצמה מתערבבת ביריבות הפוליטית היפנית של אותה תקופה, לצד אודה נובונאגה.

Senjou no Valkyria - במהלך מלחמה על משאבים על רקע של פסודו-אירופה של ראשית המאה הקודמת, אליסיה, וולקין ואיסארה מצטרפים לצבא של אחד הצדדים ונלחמים כדי להגן על הבית. במהלך הסדרה הם מגלים יותר ויותר על המלחמה ועל הצדדים. לצערי זו עוד סדרה שאני בקושי זוכרת מה קורה בה.

Senki Zesshou Symphogear - יצורים בשם Noise מאיימים על האנושות והופכים לאפר אנשים שבאים איתם במגע. מספר בחורות שנבחרות להילחם בהם לובשות חליפות בשם 'סימפוגיר'. החליפות מופעלות באמצעות שירה (כן כן, הן שרות תוך כדי שהן נלחמות), ומספקות להן שיריון וכלי נשק. שלוש הדמויות הראשיות בסדרה הן בחורות חזקות ומעניינות, ועוברות פיתוח דמות מקסים במהלך הדרך, כמו גם מערכת היחסים ביניהן. גם עליה כתבתי כאן

Servant x Service - סדרת קומדיה עשעוסקת בחיי היומיום של אנשים שעובדים במשרד הפנים או משרד ממשלתי כזה או אחר, היא נוגעת גם בבעיות בהן הם נתקלים במשרד, וגם ביחסים בין העובדים עצמם. הקאסט מורכב באופן שווה מדמויות גבריות ודמויות נשיות. חמודה, קלילה, ועוסקת בנושא שקצת פחות עושים עליו סדרות אנימה.

Shigofumi - סדרה דרמה שעוקבת אחרי פומיקה, דוורית של מכתבי מתים, הנשלחים אל עולם החיים. אם אני זוכרת נכון, בכל כמה פרקים יש סיפור חדש עם אנשים חדשים, ובמהלך הסדרה אנחנו מתחילים לגלות מה בעצם הסיפור של פומיקה עצמה.

Shinsekai Yori - בעולם בו לבני אדם יש כוחות על טבעיים, הסדרה עוסקת בחבורת ילדים ששמה לב שמשהו מוזר בהתנהלות של החברה, ולאט לאט מגלה קצת יותר על העולם שלהם. סדרת דרמה ומתח עם אווירה משונה ומלחיצה. החבורה מתחלקת שווה בשווה בין דמויות של בנים ובנות, ובאופן כללי יש פתיחות מעניינת בנושא של מיניות ומערכות יחסים עם בני המין השני.

סייטוקאי יאקוינדומו

Shirobako - הסדרה עוסקת בסטודיו אנימה. מאוד מטא. הגיבורה של הסדרה היא אאוי מיאמורי, עוזרת הפקה שמתזזת בין אנשי ההפקה השונים; אנימטורים (פנימיים וחיצוניים), במאי, מפיק, תסריטאי ועוד. דרכה אנחנו לומדים על הקשיים והמכשולים שעומדים בפני צוותי ההפקה של כל סדרת אנימה. מיאמורי עצמה והחברות שלה חולמות להפיק סדרת אנימה משלהן יום אחד. הסדרה הזו רק גרמה לי לאהוב אנימה עוד יותר! 

Shoujo Kakumei Utena - אוטנה החליטה להיות נסיך, אחרי שנסיך הציל אותה כשהיתה קטנה. היא מגיעה לבית הספר אוטורי, ונשאבת לתוך מאבק בו המנצח זוכה בכלת הורד. כדי להציל את אנת'י, כלת הורד, מהיחס של המתמודדים האחרים (בנים), היא מחליטה לנצח ולקחת את כלת הורד לעצמה.בהמשך הסיפור מסתבך ומסתבר שהתמונה הרבה הרבה יותר גדולה מזה. אוטנה היא דמות נשית מדהימה ומורכבת, ובאופן כללי זו אחת הסדרות ה"קלאסיות".

Shugo Chara! - סדרת ילדים חמודה, במרכזה נמצאת אמו, תלמידת חטיבה מגניבה ופלפלית שעוזרת לילדים ונלחמת במי שמנסים לגנוב מהם את החלומות (בקטע של שאיפות מקצועיים) שלהם. אמו עצמה ילדה מתבגרת ויש לה את הבעיות שלה, וחבריה ממועצת התלמידים עוזרים לה גם כן.

Sketchbook: Full Color's - סדרת "בנות חמודות עושות דברים חמודים" נוספת שעוסקת גם היא בתלמידות לאומנות! גם היא קומדיה אבל הרבה יותר שקטה ורגועה מהאחרות עליהן כתבתי. גם הקאסט שלה קצת יותר גדול. לגמרי משהו לצפות בו כדי להרגע אחרי יום ארוך.

SoRa No WoTo - סדרה שעוסקת ביחידה צבאית בה משרתות מספר בנות\נשים, עם הטנק המשוכלל שלהן, המוצבת במבצר סמוך לעיר קטנה. הרקע לסדרה הוא עולם פוסט אפוקליפטי בו האוכלוסיה הידללה וחלקים גדולים מהעולם לא מתאימים ליישוב, בעקבות מלחמה. רוב הסדרה מדברת על חיי היומיום שלהן, אבל הן גםמשחקות תפקיד במערכה גדולה יותר.

Steins;Gate - הכוכב של הסדרה הוא הוהואין קיומה, מדען מטורף שמנסה להמציא דרך שתאפשר לו לנסוע בזמן, יחד עם צוות המעבדה שלו. על הדרך הם הופכים בננות לג'לי ירוק במיקרוגל, במקום, מסתבכים עם SERN, ובכלל נקלעים לסיפור מתח של מסעות בזמן וסלט שלם שהם לא יודעים לפתור. בקאסט של הסדרה יש רוב נשי, ומספר נשים חזקות, מגוונות ונהדרות.

Stella Jogakuin Koutou-ka C³-bu - סדרה נוספת שעוסקת ב"מועדון הישרדות" ומשחקי איירסופט, הפעם מזווית קצת יותר ריאליסטית ופחות נונסנסית, עם יותר התעמקות בקרבות ופחות בקומדיה. בהמשך תוספת גוון יותר רציני ודרמטי, כשנראה שהגיבורה נקלעת למצוקה נפשית, והחברות שלה מנסות להגיע אליה.

Strike Witches - במציאות מקבילה בה חייזרים המייצגים את הרייך השלישי, תוקפים את כדור הארץ במקום שתפרוץ מלחמת העולם השנייה, רק נערות בעלות כוחות קסם אשר מרכיבות לרגליהן מטוסים וחמושות במכונות יריה, יכולות להילחם עבור האנושות ולהציל את העולם, הן נקראות סטרייק ויצ'ס. הסדרה מתמקדת באחת היחידות ובטייסות שלה. חוץ מהסיפור המקסים, הסדרה גדושה לגמרי בפאנסרביס, ולגמרי ברור לי למה הרבה אנשים נמנעים מלצפות בה. מנגד, כל הקאסט הוא נשי, המכשפות הן בעצם הגיבורות האמיתיות של המלחמה והן ממלאות את התפקיד המשמעותי של להילחם בחזית וגם להיות מפקדות, וכל הסיפור הוא עליהן. בלי קשר לכל זה, מערכות היחסים בין הדמויות והפיתוח שלהן הן לדעתי נהדרות, ונקודה נחמדה נוספת היא שהמכשפות עצמן מבוססות על טייסים אמיתיים ממלחמת העולם השניה, וכך גם אירועים אחרים בסדרה.

סורה נו אוטו

עד כאן החלק השלישי של הרשימה, ועכשיו נותר רק החלק הרביעי והאחרון.
מקווה שגם הפעם תמצאו סדרות לצפות בהן.

צפייה מהנה!

יום ראשון, 8 בפברואר 2015

רשימת סדרות בעלות דגש נשי/מגדרי - חלק ב'


בפוסט הזה אמשיך את רשימת הסדרות שהתחלתי בפוסט הקודם, רשימה של סדרות בהן יש נוכחות נשית משמעותית, נשים חזקות, זווית נשית מעניינת או זווית מעניינת על מגדר באופן כללי.
כאמור, ברשימה יהיו רק סדרות בהן סיימתי לצפות, ואני מודעת לכך שישנן עוד המון סדרות שיכלו להכנס לרשימה, אך עדין לא צפיתי בהן (ומוזמנים ומוזמנות לכתוב לי את שמותיהן בתגובות לצפיה עתידית!).
בנוסף לכך, כפי שציינתי בפוסט הקודם ובו חלק א' של הרשימה, הופעתן של סדרות ברשימה לאו דווקא משקפת את איכות הסדרה, ובסופו של דבר מדובר בעניין של טעם. גם כאן אציין בכוכב ★ סדרות שאני יותר אהבתי.

בפוסט הקודם שכחתי לציין משהו שדווקא רלוונטי: בחלק מהסדרות שהכנסתי לרשימה יש מה שנקרא "פאנסרביס", ובפירוש הרווח של המושג מדובר על אלמנטים שמוכנסים כדי "להדליק" את הצופה (צופה גבר הטרוסקסואל, בדרך כלל), ובכך מבטאות את המבט הגברי. בדרך כלל כשנתקלים בזה המחשבה הראשונית היא "אוי ואבוי, איך יכול להיות שזה פמיניסטי?!", וברוב המקרים אני בהחלט מסכימה, וסדרות כאלה אכן לא הכנסתי לרשימה, אבל לפעמים לדעתי כן יש ערך מוסף, או ביקורת כלשהי, ולכן סדרות אלו כן יופיעו ברשימה.
אתן יכולות לחלוק עלי בכיף.

החלק השני:

Jormungand - במרכזה של הסדרה ניצבת קוקו, סוחרת נשק, וחבורת שכירי החרב הנאמנים שלה. אמנם רוב שכירי החרב של קוקו הם גברים, וכך גם רוב הדמויות בסדרה, אבל קוקו עצמה היא אישה מאוד חזקה והיא המוח מאחורי הכל. בנוסף אליה ישנן נשים מעניינות נוספות. לקוקו יש שאיפות גדולות מאוד, אבל ספוילרים...

Joshiraku - ג'ושיראקו היא סדרת קומדיה שמתרכזת בחמש נשים קומיקאיות שעוסקות באומנות במה יפנית בשם ראקוגו. אנחנו בקושי רואים חלקים מהמופעים שלהן, ויותר רואים אותן בסקיטים קומיים "מאחורי הקלעים". בעיקר בדיחות לא עמוקות במיוחד, אבל רוב נשי מובהק ביותר. מי אמר שאין נשים מצחיקות?

Juuni Kokuki - שתים עשרה הממלכות היא סדרה ששודרה גם אצלנו בארץ. היא עוקבת אחרי יוקו, שמגיעה לעולם שונה ומוזר, ומנסה לשרוד בו. מלבד העניין של לראות איך יוקו מסתדרת בעולם הזה כשהיא (בערך) לבדה, וכל פיתוח הדמות המרשים וחישול האופי המאסיבי שהיא עוברת, אנחנו זוכים לראות אותה עולה לגדולות.

K-On! - קיי-און היא סדרת קומדיה מז'אנר ה"בנות חמודות עושות דברים חמודים", אבל הפוקוס שלה הוא על מספר בנות שמקימות את מועדון המוזיקה 'קיי-און', ובעצם מקימות להקה, עם גיטרות, בס, קלידים, תופים וכל הג'אז הזה. על הדרך הן שותות הרבה תה ואוכלות הרבה עוגה, ועוד כל מיני דברים שחברות עושות.

12 הממלכות

Kaichou wa Maid-sama! - קומדיה רומנטית שמתמקדת במיסאקי, יושבת ראש מועצת התלמידים בבית ספר לבנים (לשעבר) שזה עתה פתח את שעריו לבנות, אשר בעקבות מצב משפחתי קשה נאלצת לעבוד כמלצרית במייד-קפה, ובאוסוי, מחזר קצת אגרסיבי שלה. מיסאקי בחורה חזקה ועקשנית, אך בשל העובדה שאסור לתלמידים לעבוד, במיוחד לא ליו"ר מועצת התלמידים, היא צריכה לג'גלן בין שני התפקידים שלה, כשאחד מהם צריך להשמר בסוד. כתבתי עליה בעבר.

Kamichu! - עבר המון המון זמן מאז שצפיתי בסדרה, כך שאני לא זוכרת ממנה הרבה... קאמיצ'ו היא סדרה שעוקבת אחרי תלמידה שביום בהיר אחד מגלה שהיא הפכה לאלה. במהלך הסדרה היא צריכה לבצע כל מיני משימות שמוטלות על אלים ולעשות דברים אל-ים אחרים, ונעזרת בחברות שלה.

Kanamemo - סדרת קומדיה שעוסקת במספר בחורות שעובדות בהוצאה לאור וחלוקה של עיתון. יש פחות דגש על העיתון ויותר דגש על קטעים מצחיקים בין הדמויות, חלקם לסביים לגמרי.

Katanagatari - הגיבורים של הסדרה הם שיצ'יקה, אומן לחימה (תיאור שקצת חוטא לאמת, אבל ספוילרים), וטוגאמה, שנמצאת במסע לאסוף את 12 החרבות האגדיות שבלה בלה בלה. טוגאמה היא המוח של הצמד, באופן טבעי מי שמחליטה לאן מועדות פניהם בעקבות המטרה שלה. בנוסף אליה ישנן נשים חזקות ומרשימות נוספות בהן הם פוגשים במהלך המסע, ובאופן כללי שלל דמויות מדהימות.

Kazemakase Tsukikage Ran - סדרה יחסית ישנה ומאוד לא מוכרת, גם בה צפיתי מאוד מזמן, שמתמקדת בסמוראית (רונין) אשה בשם ראן, ובשותפה שלה למסע, אומנית לחימה בשם מיאו. עיקר מה שזכור לי מהסדרה הוא שראן בסך הכל רוצה לשתות סאקה, ועל הדרך נקלעת לכל מיני קטטות.

Kill La Kill - קיל לה קיל היא סדרה שנויה במחלוקת מבחינה פמיניסטית. מצד אחד נדמה שהיא גדושה בשובניזם מהבחינה שהדמות הראשית והאויבת הגדולה שלה לבושות במשהו שבקושי ניתן לקרוא לו לבוש, הן חשופות כמעט לגמרי וה"מצלמה" מתמקדת בחזה שלהן, במפשעה שלהן, בישבן שלהן וכו'. מצד שני היא כנראה מאוד פמיניסטית מהבחינה שקודם כל יש לנו גיבורה חזקה, אויבת חזקה, ו-big bad שהיא אפילו עוד יותר חזקה, כולן נשים. שנית, העלילה מתמקדת בסיפורן של הנשים הללו, וכלל לא בשל גברים. ובנוסף, עושה רושם שהלבוש של הדמויות ו"זוויות המצלמה" הן בעצם סוג של ביקורת, בצורה מסוימת, על המבט הגברי הזה, וישנם מסרים של "אין לך במה להתבייש" וכדומה. אה, וגם לבגדים עצמם יש חשיבות עצומה (וזה ממש אנדרסטייטמנט).

Kiniro Mosaic - סדרת קומדיה מז'אנר ה"בנות חמודות עושות דברים חמודים" חמודה ביותר! חמש תלמידות, ששתים מהן היגרו ליפן מאנגליה, ואחת מהן היא יפנית שאוהבת את התרבות האנגלית קצת יותר מדי... קטעים חמודים ומצחיקים בין חברות, בגדול.

Kino no Tabi - גם המסע של קינו היא סדרה ששודרה בארץ. הסיפור עוקב אחרי קינו, בחורה צעירה (שבהתחלה הצופים מניחים אוטומטית שקינו היא בחור) שיוצאת לבדה למסע על האופנוע שלה, הרמס, ובכל פרק מגיעה לארץ אחרת וצופה מהצד בתרבות של אותו מקום. קינו נתקלת בכל מיני סיטואציות משונות, רובן מאוד מעוררות מחשבה, ומתגברת עליהן בעצמה.

קאטאנגטרי

Kokoro Connect - סדרה על חמישה תיכוניסטים, שלוש בנות ושני בנים, שאיזה חייזר או משהו לא מוגדר מחליט לשבש להם את החיים בשביל השעשוע הפרטי של עצמו. בין היתר החלפת גוף, קריאת מחשבות, פעולה ללא עכבות ועוד. חוץ מזה שהקאסט חצוי די שווה בשווה בין נשים לגברים, הדמויות בנויות טוב והן אמינות, ופיתוח הדמות מעניין. פה ושם יש גם הבזקים של מיניות בריאה של תיכוניסטים...

Koufuku Graffiti - הדמות הראשית, ריו, היא תלמידת חטיבה שגרה בגפה ומבשלת לעצמה את כל הארוחות. היא עצובה שהן חסרות טעם, עד שיום אחד קרובת משפחה שלה שנעזרת בה וישנה אצלה פעם בשבוע, טועמת את האוכל שלה ונדהמת מהטעם והאיכות, ומאז לא יכולה לוותר על הבישול של ריו. בהמשך מצטרפות עוד חברות שמבשלות ואוכלות יחד. סדרה שהיא לגמרי פורנו-אוכל, מומלצת לאהובי המזון, ולא כדאי לצפות בה על בטן ריקה.

Kuragehime - חמש נשים חנוניות שגרות ביחד בבניין אחד, כל אחת חנונית למשהו אחר, למשל רכבות, תקופת שלוש הממלכות בסין, ו... מדוזות. אל הסיפור נכנס גם בחור שאוהב להתחפש בבגדי נשים, ומתפתח סוג של סיפור אהבה בינו לבין הדמות הראשית חובבת המדוזות. הדגש בסדרה הוא על כך שצוקימי מרגישה חנונית מגעילה שאף אחד לא ירצה, ועל קורנוסקה שנתקל בבעיות בבית עקב התחביב שלו.

Little Witch Academia - כמו שהשם רומז, מדובר באקדמיה למכשפות, והסיפור עוקב אחרי אקו שמגיעה לאקדמיה בעקבות החלום שלה, אחרי שראתה מכשפה אחת מגניבה במיוחד שמעוררת בה השראה. קאסט שלם שכולו בנות ונשים. לצערי מדובר רק בפרק אחד ומבריק במיוחד, אבל בעתיד הולך לצאת פרק נוסף.

Love Lab - מספר בנות בבית ספר תיכון מנסות "לחקור" איך להשיג חבר ואיך להיות אטרקטיבית עבור בנים, במסווה של מועצת תלמידים מתפקדת ותקינה. יושבת ראש מועצת התלמידים שהיא בחורה עדינה ונשית, מתחברת עם הטומבוי של השכבה, ומבקשת ממנה עצות בנוגע לאהבה, מאחר שזו שאמרה שיש לה המון ניסיון. בסופו של דבר הן כולן קלולסיות לחלוטין ומתפתחת מין קומדיה של טעויות.

LuckyStar - קומדיה נוספת מז'אנר "בנות חמודות עושות דברים חמודים", שמתמקדת בחבורה של ארבע בנות וחיי היום יום שלהן. בין הבדיחות והסקיטים הרגילים יש גם בדיחות שקורצות לקהל החנונים של האנימה ומשחקי המחשב.

Mahou Shoujo Lyrical Nanoha - עברו כמה שנים מאז שציפיתי בסדרה כך שגם הפעם אני לא הכי זוכרת את העלילה עצמה, אבל בגדול, כמו כל סדרת מאהו שוג'ו, נאנוהא מקבלת כוחות קסומים מאיזה סמור (שהוא בעצם ילד) בו היא נתקלת, ונשלחת למשימה כזו או אחרת. בדרך היא פוגשת את פייט, האויבת-חברה שלה.

Mahou Shoujo Madoka★Magica - גם מאדוקה מאגיקה היא סדרת מאהו שוג'ו, רק שהפעם היא נותנת טוויסט אפל על הז'אנר. מאדוקה היא ילדה רגילה לחלוטין, עד שיום אחד היא נתקלת ביצור חמוד שילדה אחרת מנסה כל הזמן לחסל. היצור החמוד רוצה להפוך את מאדוקה לילדה קסומה כדי להילחם במכשפות, אבל אותה ילדה אחרת כל הזמן עוצרת בעדו. מי טוב? מי רע? מגלים בהמשך. הרוב הכמעט מוחלט של הדמויות הן נשים, כולן דמויות נהדרות ועגולות, ואני מתה על אמא של מאדוקה במיוחד. 

Maoyuu Maou Yuusha - הרקע הכללי של הסדרה הוא מלחמה של בני אדם בשדים, כשיש לנו את "גיבור" שהוא הגיבור שמייצג את בני האדם ונשלח להביס את "מלך השדים", שהיא בעצם "מלכת השדים". מפה לשם מתברר ש'מלכת השדים' מעדיפה לפתור את הסכסוך בדרכי שלום, וגם הגיבור, והיא מנסה לעשות זאת דרך מיגור העוני והרעב, ומנסה ללמד את בני האדם טכנולוגיות חקלאות חדשות, בזמן שכוחות פוליטים שמרוויחים מהסכסוך מנסים להפריע לה ול'גיבור'. אין הרבה נשים בסדרה, מלבד 'משרתת אחות גדולה', 'משרתת אחות קטנה' ו'אבירה' (כן, אין לאף אחד/ת שמות בכוונה), אבל 'מלכת השדים' בעצמה מדהימה.

Michiko to Hatchin - הסדרה מתרחשת באיזושהי מדינה לטינית דרום אמריקאית כלשהי, כשעבריינית נמלטת נתקלת במקרה בילדה קטנה, אותה היא מצילה ממשפחה מתעללת, ומגלה שיש מצב שאותה ילדה היא הבת של בחור מהעבר שלה, אחריו היא רודפת. שתיהן יוצאות למסע לחפש את הבחור, ואחריהן רודפת המשטרה ובראשה בלשית. מיצ'יקו בחורה חזקה ומדהימה, וגם להאצ'ין לא חסר.

מיצ'יקו והאטצ'ין

Minami-ke - סדרת קומדיה שעוסקת בחיי היום יום של שלוש אחיות לבית מינאמי, אחת מהן בבית יסודי, אחת בחטיבה ואחת בתיכון, והחברים שלהן מבית הספר. מתארת בצורה חמודה ומצחיקה את מערכת היחסים בין האחיות, ובינן לבין החברים שלהן.

Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi - אני כבר לא זוכרת במדויק את עלילת הסדרה, אבל בגדול מדובר על שתי בלשיות בנות אלמוות, שחוקרות מקרים שונים, בין היתר את עניין האלמוות של עצמן, במהלך עשרות שנים. מפעם לפעם הדמות הראשית, רין, מתה פה ושם, אבל כמובן חוזרת לחיים. טוב, היה בה הרבה יותר מזה, אבל היא היתה כל כך מוזרה שהיא עדין לא הסתדרה לי בראש.

Moshidora - הגיבורה של הסדרה, מינאמי, מתחילה לשנוא בייסבול אחרי שהיא מבינה שהיא לא תוכל להיות שחקנית מקצועית. אחרי שחברה שלה, שהיתה המנג'רית של מועדון הבייסבול מתאשפזת, היא לוקחת על עצמה את ניהול הקבוצה, ועושה את זה לפי ספר של פיטר דרוקר. הולך לה לא רע בכלל.

Mouretsu Pirates - מאריקה היא תלמידת תיכון רגילה וחברה במועדון היאכטות (יאכטות חלל), שביום בהיר אחד מקבלת את החדשות שהיא הולכת לרשת את תפקיד הקפטן בספינת החלל הפיראטית "בנטנמארו". עכשיו מאריקה צריכה ללמוד את הג'וב - להיות קפטן ופיראטית חלל, ולצאת עם הספינה והצוות החדשים שלה למשימות שוד שונות, אחרת הספינה תאבד את הרשיון שלה וכולם יהיו בבעיה. הזכרתי אותה בפוסט כשרק יצאה.

Nana - סדרה שבמרכזה נמצאות שתי נשים שונות לחלוטין, לשתיהן קוראים נאנה, שבמקרה עוברות לגור כשותפות באותה דירה, וסיפור החיים שלהם מתחיל להתערבב. אחת רוקיסטית קשוחה, והשניה קצת ילדותית ותמימה. הסדרה עוסקת במערכת היחסים שלהן אחת עם השניה, ובמערכות היחסים של כל אחת מהן עם החברים והמאהבים.

Nobunagun - שיאו היא תלמידת תיכון, שבמהלך טיול בית ספרי בטאיוואן, נקלעת להתקפה של מפלצות משונות. במהלכה היא מגלה שיש לה "כוחות על", והיא יכולה לזמן את רוחו של אודה נובונאגה ולירות כמויות מסיביות של אש על אותן מפלצות. לאחר מכן היא מצטרפת לצוות שכל תפקידו הוא להילחם באותן מפלצות. אז חוץ מהעובדה שהסיפור הוא על שיאו, ישנן דמויות נשיות חזקות נוספות בסדרה.

Nodame Cantabile - נודאמה היא פסנתרנית מוכשרת מאוד, אבל היא לא משהו בללמוד בצורה קונבנציונלית. צ'יאקי שחולם להיות מנצח, לוקח אותה תחת חסותו, לגמרי במקרה. היא די מתאהבת בו ומחליטה שהיא אשתו. בכל אופן, הסדרה לא בעלת יצוג נשי יוצא דופן או איזה חדשנות פמיניסטית, וגם ההומור שלה הוא סלאפ-סטיק שיכול להראות קצת נוראי, כשצ'יאקי כל הזמן מחטיף לנודאמה כשהיא עושה דברים טיפשיים, אבל נודאמה עצמה מדהימה ומעוררת השראה, ולכן לדעתי הסדרה ראויה להיות ברשימה.

Non Non Biyori - סדרה נוספת מז'אנר ה"בנות חמודות עושות דברים חמודים" אבל מהסוג היותר מרגיע, שעוקבת אחרי ארבע בנות שגרות בכפר נידח איפשהו באזורים הכפריים של יפן. הנידחות של הכפר, שמזכירה לי את התקופה לפני האינטרנטים, והאווירה השקטה של הסדרה, עשו לי רק טוב.

מורצו פיירטס

עד כאן החלק השני של הרשימה~
מקווה שמצאתם ומצאתן סדרות מעניינות לצפות בהן.


יום שלישי, 27 בינואר 2015

רשימת סדרות בעלות דגש נשי/מגדרי - חלק א'


עם סופה של שנת 2014 ותחילתה של שנת 2015, חציתי את קו ה-500 סדרות/סרטי האנימה בהן צפיתי.
לכבוד האירוע החלטתי לכתוב פוסט שיעסוק בסדרות בהן מככבות נשים חזקות, סדרות בהן יש רוב נשי, סדרות בהן הדמות הראשית היא אשה, סדרות שעוסקות בסיפורן של נשים וכן הלאה, בהתאם לרוחות הפמיניסטיות המנשבות, ולעשות רשימה של סדרות כאלה. גם סדרות בעלות אספקטים מגדריים שונים יכנסו לרשימה.
אני מקווה שהפוסט יקל עלי במתן המלצות למי שמחפשות ומחפשים סדרות בהן יש זווית נשית, או זווית מגדרית שונה, ובעיקר סדרות עם נוכחות נשית מאסיבית.

אין לי כוונה לתת ציונים לסדרות, ואם סדרה אינה מופיעה ברשימה זה חלילה לא אומר שהיא אינה טובה. כמו כן, אם סדרה מופיעה ברשימה אין שום הכרח שהיא טובה או תמצא חן בעיני מישהו. סדרות שאהבתי קצת יותר מהאחרות יסומנו באמצעות כוכב ★, כי בכל זאת בא לי לפרגן להן.
בעצמי היו לי די הרבה לבטים אילו סדרות לכלול ואילו לא, ולמה, כך שאני לא מתיימרת להציג כאן איזושהי רשימה מושלמת. בעיקר חשוב לי שתהייה. אגב, אם נלך לפי מדד קצת פחות מחמיר, למשל מבחן בכדל, כנראה רוב סדרות האנימה יכנסו לרשימה.
אין ספק שיהיו מחלוקות בנוגע למה שאכתוב על סדרה זו או אחרת, ומי שרוצה מוזמנ/ת לכתוב על כך בתגובות, כי זה מאוד מעניין! 

בלי להתכוון כלל יצאה רשימה יחסית ארוכה של מאה סדרות, אז אחלק אותה למספר פוסטים. היא, אגב, כוללת רק סדרות אותן סיימתי. לצערי ישנן עוד סדרות שמתאימות אך עדיין מחכות לי.
הרשימה תהיה מסודרת בסדר אלפביתי כי אני עצלנית.

החלק הראשון:

A-Channel - סדרת קומדיה על מספר תלמידות תיכון וחיי היום יום שלהן. אין סיפור מיוחד או עלילה מסועפת, פשוט סדרה עם רוב נשי, כל אחת עם האופי שלה. סדרות מהסוג הזה זכו לכינוי סדרת "בנות חמודות שעושות דברים חמודים" בפי צופי אנימה, וכמה כאלה מופיעות ברשימה.

Aiura - גם היא סדרת "בנות חמודות עושות דברים חמודים". במקרה שלה היא סדרה בפורמט קצר של 3 דקות לפרק.

Allison and Lillia - אמנם הסדרה מסופרת מנקודת מבט של בחור (לפחות בחצי הראשון שלה, אם אני זוכרת נכון), אבל היא לגמרי סובבת שתי דמויות של נשים מיוחדות (ועל שמן נקראת הסדרה). שכחתי לציין שהן טייסות!

Aoi Hana - סדרה בעלת רוב נשי, מרתחשת בבית ספר לבנות, ומתעסקת במערכות היחסים בין הבנות (בין היתר מערכות יחסים לסביות).

Aria - הסדרה מתרחשת בשנת 2301 על מאדים אחרי שעבר טרפורמינג לכוכב לכת עליו יכולים לחיות בני אדם, בעיר הציורית ניאו-ונציה שהיא, כמובן, רפליקה של העיר ונציה. בניאו-ונציה כמו בונציה יש כמובן גונדולות, רק שבמקרה הזה נשים הן אלו המשיטות אותן, הן נקראות "אונדינה", והן בעלות מעמד של סלבריטאיות בין-כוכביות. הסדרה מתמקדת בשלוש בנות ששואפות להיות אונדינה, ובשלוש ה'מורות' שלהן. כל אחת מהן בעלת אופי ייחודי ודרך משלה לראות את העולם. מעוררות השראה. לא בכדי אריה היא הסדרה האהובה עלי. ★★★

Azumanga Daioh - גם אזומנגה היא סדרה מ"תת-הז'אנר" "בנות חמודות שעושות דברים חמודים", רק שהיא אחת המוקדמות שעשתה את זה, אם לא הראשונה. קלאסיקה.

B Gata H Kei - כוכבת הסדרה היא יאמאדה, תלמידת תיכון שמחליטה לשכב עם 100 בנים!! קצת מפריעה לה העובדה שאין לה שום ניסיון עם בנים או מערכות יחסים, והיא "ננעלת" על בחור אחד שהיא מנסה להשיג. מבחינתי היה מאוד מרענן לראות על המסך דמות נשית שמציגה מיניות כל כך מוחצנת, בלי חשבון. עושה ריקליימינג בקטנה.

אריה

Bamboo Blade - סדרה על בנות תיכון בנבחרת הקנדו הבית ספרית. חוץ מהעובדה שקנדו זה מגניב לאללה, אני תמיד אוהבת לראות סדרות שהנושא שלהן הוא בנות שעוסקות בפעילות שלא רואים ביום יום, כמו קנדו, וההתמודדות שלהן עם הנושא. מעורר השראה והזדהות גם יחד.

Black Lagoon - סדרה שעוסקת בחבורת "שכירי חרב" שמבצעת משימות פשע שונות בתאילנד. באופן כללי היא מציגה תמונת עולם די מציאותית של עולם פשע, מלא שובניזם, אבל יש בה מספר דמויות נשיות מיוחדות, חזקות פיזית וחזקות באופן כללי. נחמד.

Canaan - אני כבר לא זוכרת במדויק את הסיפור של הסדרה, מעבר לקונספירציה כלשהי ו-וירוס כלשהו, אבל הדמויות הראשיות כמעט כולן נשים, ויש מאבק איתנים בין הגיבורה של הסדרה לבין הרעה הגדולה של הסדרה.

CandyBoy - הסדרה עוסקת בשתי אחיות, תלמידות תיכון, שמנהלות מערכת יחסים לסבית. סדרה עם מעט פרקים קצרים, שמלאה בחמידות ורכות. כתבתי עליה בעבר.

Cardcaptor Sakura - סדרת מאהו שוג'ו מפורסמת, ואני בספק שיש מי שלא מכירה את סאקורה. בכל מקרה, סאקורה, הגיבורה של הסדרה, היא תלמידת יסודי שתפקידה לאסוף את כל קלפי הקלאו כי סיבות. גירל פאוור, יאי!

Chihayafuru - צ'יהאיהפורו היא סדרת "ספורט בנות", כפי שאני נוהגת לכנות את הז'אנר. זאת אומרת, היא "סדרת ספורט" לכל דבר (בהתאם לז'אנר, עוסקת בתחרויות וטורנירים),  שמתמקדת במשחק הקלפים היפני "קארוטה", אבל נותנת גם אספקטים רומנטים. הגיבורה של הסדרה היא צ'יהאיה, בחורה שלא רואה בעיניים, אשר אוספת סביבה שחקני קארוטה נוספים בשביל המועדון שלה.

Chouyaku Hyakuninisshu: Uta Koi - אוטאקוי היא אינטרפרטציה לסיפורים סביב השירים מהאנתולוגיה "Hyakunin Isshu". הסיפורים ששנבחרו להופיע בסדרה הם יותר רומנטיים, וחלקם עוסקים במשוררות יפניות חשובות מאותה תקופה, כמו סיי שונאגון, אונו נו קומאצ'י ומוראסאקי שיקיבו.

Danna ga Nani wo Itteiru ka Wakaranai Ken - סדרה קצרצרה בה כל פרק הוא 3 דקות, העוסקת בזוג נשוי צעיר; בעל שהוא "אוטאקו" (חנון) ואשתו שלא מבינה מה עובר לו בראש. קומדיה נחמדה. חלק גדול ממנה מובא דרך עיניה של האשה, ובמיוחד אהבתי שמציגים את המיניות שלה כדבר הכי טבעי בעולם.

Dennou Coil - עוד סדרה שעבר יותר מדי זמן מאז שצפיתי בה. סיפור של מספר ילדים במציאות בה העולם הוירטואלי כבר שולט חזק בחיים שלנו, וה-AR משחק תפקיד חשוב. הגיבורות הן בעיקר בנות, והן נהדרות.

Durarara!! - סדרה על כל מיני התרחשויות על אירועים מסתוריים ועל-טבעיים שמתרחשים באחת השכונות של טוקיו. באופן כללי זו סדרה מדליקה במיוחד, ויש בה מספר דמויות של נשים מגניבות, והנוכחות שלהן מורגשת ביותר.

Ga-Rei: Zero - גם בסדרה הזו אני כבר בקושי זוכרת מה התרחש, חוץ מזה שהיה איזשהו מאבק של כוחות טובים נגד כוחות אפלים, והרבה מאוד מפלצות וכוחות על טבעיים, אבל אני מביאה אותה כאן משום שהגיבורות שלה נשים, שתי חברות טובות שעכשיו נאלצות להילחם.

GA: Geijutsuka Art Design Class - גם זו סדרה שנופלת תחת ההגדרה "בנות חמודות עושות דברים חמודים". סדרת קומדיה נחמדה וקלילה, רק שבמקרה הזה הסטינג הוא בית ספר לאומנות פלסטית/ויזואלית, כך שכל הדמויות (רובן בנות, בעיקר הראשיות, כרגיל בסדרות אלה) הן תלמידות לאומנות, והבדיחות סובבות ענייני אומנות ויצירתיות.

אוטא קוי

Gakuen Utopia Manabi Straight! - בשנת 2035 בעיית הילודה של יפן כבר הפכה לעניין מדאיג, ומתחילים לסגור בתי ספר עקב מחסור חמור בתלמידים. הסדרה מתרחשת בבית ספר לבנות, והדמות הראשית יחד עם חברותיה מחליטה לארגן פסטיבל בית ספר בלתי נשכח.

Gatchaman Crowds - חבורת גיבורי על נבחרת להגן על העולם מפני ישות שנורא נהנית להרוס עולמות. הנוכחות הנשית בסדרה לא משהו, אבל הגיבורה הראשית, עם כמה שהיא מוזרה, היא סוג של תותחית על.

Girls und Panzer - כבר כתבתי על הסדרה בהרחבה בפוסט אחר, אבל תמיד כיף לחזור על זה: בסוג של מציאות מקבילה, קרבות טנקים הם ספורט לכל דבר, והם נחשבים ספורט נשי. נערות מכל רחבי יפן עוסקות ב"דרך הטנק", ומתחרות בטורנירים בית ספריים... של קרבות טנקים. קאסט עצום שכולו בנות, שעוסקות במשהו שהוא כל כך "לא לבנות".

Haibane Renmei - סדרה מלנכולית משהו על מספר בנות שתקועות במציאות משונה בעולם תחום בחומה (כן, גם מהסדרה הזאת אני בקושי זוכרת משהו. עבר המון זמן). הגיבורה מנסה להבין מה הסיפור, ואיך היא הגיעה להעולם הזה.

Hanasaku Iroha - האנה נשלחת על ידי אמא שלה לעבוד בפונדק שמנוהל על ידי סבתא שלה. בגדול, סדרה קלילה עם קצת רומנטיקה. כאמור, האנה היא הגיבורה, ויש מגוון דמויות נשיות נוספות.

Hanayamata - חבורה של תלמידות תיכון שנגררות בעקבות אחת מהן להשתתף במועדון היוסאקוי, שהוא ריקוד יפני. סדרה חמודה ומקסימה על חברות ועל שאיפות ונחישות! ויש גם ריקודים שלגמרי עושים חשק.

Hen Zemi - שמה של הסדרה מתרגם ל"סמינר מוזר/סוטה". סטודנטים באוניברסיטה שלוקחים סמינר משונה שעוסק בפיזיולוגיה ופסיכולוגיה, בעיקר בדברים שקשורים במיניות ופאטישים. הכנסתי את הסדרה לרשימה הזו משום שיש בה התעסקות מעניינת במיניות שלא יצא לי להתקל בה באופן כללי...

Hidamari Sketch - סדרה נהדרת במיוחד מהז'אנר של "בנות חמודות עושות דברים חמודים", גם כאן הדמויות הן תיכוניסטיות בבית ספר לאומנות פלסטית/ויזואלית, והיא עוקבת אחרי חיי היום-יום שלהן, כשכולן גרות במעונות, בגפן. רוב הבדיחות עוסקות באומנות, אוכל, והחברות ביניהן.

Hourou Musuko - סדרה מקסימה שמתעסקת בזהות מגדרית, טרנסקסואליות וגיל ההתבגרות באופן כללי. הגיבורים הם תלמידי יסודי או חטיבה, אני כבר לא זוכרת בדיוק. ניטורי שרוצה להיות בת, וטאקאצוקי שרוצה להיות בן, היחס שלהם כלפי עצמם, היחסים שלהם אחד עם השניה, החברים שלהם, היחס של החברה וכן הלאה.

Ichigo Mashimaro - סדרת קומדיה חמודה, גם כן מהז'אנר "בנות חמודות שעושות דברים חמודים". זהו, אין הרבה מעבר, רק קודמיה. כל הדמויות בנות והן מכייפות ביחד.

הידאמארי סקץ'


אז זה החלק הראשון של הרשימה, לבינתיים. מקווה להעלות את החלקים הבאים בקרוב.